Waterpomp auto vervangen

Waterpomp vervangen van uw auto? De waterpomp is de kern van het motorkoelsysteem. Als je waterpomp een beetje begint te lekken of veel herrie maakt terwijl de motor draait, dan is deze waarschijnlijk aan het einde van zijn leven. In dit geval kun je maar beter snel naar de garage gaan voor een reparaties. Maar let op dat de auto niet oververhit raakt! In dit artikel lees je alles over de waterpomp van een auto en wat de kosten zijn om deze te laten vervangen.

Waterpomp van een auto

Wat doet een waterpomp?

Om de motor op de juiste temperatuur te houden heeft de auto een constante circulatie van koelvloeistof nodig. De werking van de motor zorgt voor extreme temperaturen en hierdoor worden deze onder controle gehouden. Met een kapotte waterpomp is het daarom heel belangrijk om te controleren of de auto niet te warm wordt. Zo voorkom je autopech en dus onnodige kosten aan uw auto. Wanneer een auto te heet wordt zal het niet lang duren voordat andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de koppakking ook kapot gaan.

Een kapotte waterpomp in uw auto

Een versleten pomp gaat op den duur koelvloeistof lekken. Dit is slecht voor de waterpomp omdat het koelsysteem dan koelvloeistof te kort komt. Het gevolg hiervan is dat de motor te heet wordt. De vloeistof kan ook terechtkomen in de draaiende delen van de pomp waardoor de pomp zwaarder gaat lopen en uiteindelijk helemaal vast loopt. Krijgt u een melding op uw dashboard dat de koelvloeistof bijgevuld moet worden? Laat dan altijd voor de zekerheid uw waterpomp nakijken.

Hoe voorkom ik een kapotte waterpomp?

Een kapotte waterpomp is haast niet te voorkomen. Het is een onderdeel wat normaal gesproken niet snel stuk gaat. Het is wel sterk aan te raden niet te bezuinigen op een nieuwe waterpomp omdat het koel houden van de motor van essentieel belang is. Er zijn ook goedkope waterpompen in omloop die niet voldoen aan de OE-voorschriften en niet beschikken over een goede afdichting of hoge kwaliteit lagers.

Kosten waterpomp vervangen

Het vervangen van de waterpomp kost gemiddeld tussen de 350 en 650 euro. Wil jij weten hoeveel het kost om om de waterpomp van uw auto te vervangen? Via garagevergelijken.nl heeft u altijd een eerlijke prijs en weet u van tevoren waar u aan toe bent.