V-snaar of multiriem vervangen

Een v snaar, ook wel multiriem genoemd kan zorgen voor een schreeuwend geluid wanneer u wegrijdt met uw auto. Dit kan duiden op een slippende V-snaar. Lees hier hoe het komt en wat de kosten zijn van het vervangen van een multiriem.

V-snaar ook wel de multiriem genoemd

V snaar versleten, hoe kan dat?

Een multiriem of V-snaar krijgt veel te verduren en zal in de loop der tijd slijten. Er ontstaan scheurtjes en de riem rekt langzaam uit. Het gevolg hiervan is dat er te weinig spanning op de V-snaar komt te staan. Dit heeft naast het vervelende geluid ook invloed op de stuurbekrachtiging, airco en dynamo. Ook de overige onderdelen zoals de rollen en geleiders zullen langzaam slijten.

V-snaar vervangen: de kosten

De garages controleren de V-snaar of multiriem preventief tijdens een kleine of een grote onderhoudsbeurt. Bij tekenen van slijtage zal deze worden vervangen. Wanneer de riem vervangen moet worden raden wij u aan om ook de rollen en de geleiders te laten vervangen. Dit scheelt u geld op de lange termijn. Het monteren van een nieuwe multiriem kost afhankelijk van uw auto en garage tussen de 60 en de 150 euro.

Een jankend geluid, mogelijke andere oorzaken

Wanneer uw auto een jankend geluid maakt is het waarschijnlijk tijd om uw V-snaar te vervangen. Echter kan het ook zijn dat hiervoor een andere oorzaak is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de riem of snaar niet goed gemonteerd is. Soms is het ook zo dat de riem is uitgedroogd maar dat er nog geen scheurtjes inzitten. In zo’n geval kan je de levensduur van de V-snaar nog wat verlengen door hem te behandelen met kaarsvet of WD 40. Echter zijn dit gevaarlijke handelingen om zelf uit te voeren. U zal niet de eerste zijn die ernstig gewond raakt aan de handen. Vraag daarom altijd een professionele garage om advies.

V-Snaar of multiriem vervangen

Wil jij weten hoeveel het kost om om de V-snaar of multiriem van uw auto te vervangen? Via Garagevergelijken.nl heeft u altijd een eerlijke prijs en weet u van tevoren waar u aan toe bent.