Startmotor vervangen

Niets is zo vervelend als een auto die niet start. Het is mogelijk dat dan je startmotor vervangen moet worden. De startmotor van uw auto is een krachtige elektrische motor die wordt gebruikt om de motor te laten draaien om zo het verbrandingsproces in werking te stellen. Een startmotor is ontworpen om net zo lang mee te gaan als de auto. Helaas kan in de praktijk het wel eens voorkomen dat deze kapot gaat.

Een oude startmotor vergeleken met een nieuwe startmotor

Kapotte startmotor herkennen

De symptomen van een kapotte startmotor. Wanneer de auto niet start denk je als eerste aan de batterij. Want zonder stroom kan een auto namelijk niet starten. Maar wanneer de elektrische onderdelen van de auto wel werken (Binnenverlichting, lampen of elektrische ramen) dan kan het zo zijn dat de startmotor het begeven heeft. Wanneer je de sleutel in het contact steekt en de startmotor slaat wel een paar keer door dan kan het ook zo zijn dat de accu niet genoeg spanning kan leveren om de startmotor te laten draaien.

Kosten kapotte startmotor vervangen

Meestal kost het vervangen van de startmotor tussen de 150 en 250 euro. Voor moderne auto’s kan dit zelfs oplopen tot 450 euro.

Vergelijk kosten vervangen startmotor

Startmotor kapot? Via Garagevergelijken.nl heeft u altijd een eerlijke prijs en weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Start met gratis en
vrijblijvend vergelijken