Remblokken vervangen

Remblokken vervangen, weinig automobilisten kijken om naar hun remsysteem. Echter is dit één van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen van een auto!
Of je nu ’s ochtends in de file keer op keer rustig afremt of een noodstop moet maken, remmen zijn heel belangrijk. En daarom ook het onderhoud ervan.
Over het algemeen vervangt men de remblokken pas wanneer de garage dit adviseert of erger nog, wanneer er een rood lampje begint te branden op uw dashboard. En juist op dat moment zal uw reparatie duur zijn! Voorkomen is beter dan genezen in zo’n geval. Vraag uw garage altijd hoe het staat met de remblokken.

Versleten remblokken

Hoe werken remblokken?

Remblokken zijn ontworpen om samen te werken met de schijfremmen van de auto om zo af te remmen. Ze worden geplaatst in de remklauwen en tegen de schijven aan gedrukt, deze remklauwen worden in beweging gebracht door een hydrolisch systeem.
Wanneer een bestuurder het rempedaal intrapt worden de remblokken op de remschijf geknepen. Hierdoor remt de auto af.
Sommige auto’s hebben slijtage indicators voor de remblokken die er voor zorgen dat er een lampje gaat branden op het dashboard wanneer deze versleten zijn. Echter hebben veel auto’s dit niet! De enige manier om er dan achter te komen of uw remblokken versleten zijn is om de hoeveelheid remvloeistof te bekijken in het reservoir. Of door het wiel eraf te halen en te kijken hoeveel er nog over is van de remblokken.

Waarom remblokken vervangen?

Remblokken zijn een essentieel onderdeel om veilig in een auto te rijden en moeten goed worden onderhouden om ongelukken te voorkomen. Als je doorrijdt tot je remblokken helemaal op zijn beschadig je niet alleen de remschijven maar kan remmen ook plotseling onmogelijk worden. Met alle gevolgen van dien. Het vervangen van de remschijven kan een dure reparatie zijn.
Elk wiel heeft ten minste twee remblokken en het is belangrijk om de blokken van beide voorwielen tegelijk te vervangen. Dit zorgt ervoor dat er gelijkwaardige krachten op de wielen goed worden verdeeld.
Wanneer u uw remblokken laat vervangen zal de monteur ook uw remschijven controleren op beschadigingen en slijtage. Mogelijk zal de garage uw adviseren om de remschijven ook te vervangen.

Wanneer remblokken vervangen

Het is belangrijk dat uw remblokken iedere keer worden gecontroleerd wanneer uw auto in de garage staat. Als u rare geluiden hoort wanneer u remt kunt u dit als een waarschuwing beschouwen! U remblokken zijn waarschijnlijk aan het einde van hun leven. Daarnaast moet u ook oppassen wanneer uw auto naar een bepaalde kant trekt tijdens het remmen. Al kan dit ook andere oorzaken hebben.

Remblokken vervangen: de kosten:

Het vervangen van de remblokken kost meestal tussen de 80 en de 150 euro.