Koppeling laten vervangen?

Start met gratis en
vrijblijvend vergelijken

Koppeling vervangen: goed en goedkoop

De koppeling vervangen en dat het liefst zo goedkoop mogelijk doen? Ontdek wat de koppeling eigen doet, hoe u een versleten exemplaar kunt vervangen en hoe u tientallen tot honderden euro’s kunt besparen op de kosten voor de reparatie.

Wanneer u de koppeling moet vervangen kunt u herkennen aan een paar duidelijke symptomen. Het is op dat moment verstandig om de kosten te vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Dat voorkomt te hoge kosten, zowel wanneer het gaat om alleen de koppeling als in situaties waarin ook andere onderdelen aan vervanging toe blijken te zijn.

Koppeling van een auto die bestaat uit veel onderdelen

Wat is de koppeling?

Eén van de belangrijkste vragen is ‘wat is de koppeling?’. Ontdek waar dit onderdeel belangrijk voor is, zodat u weet waarom u die tijd moet vervangen als deze versleten raakt.

De koppeling bestaat uit diverse onderdelen, die er samen voor zorgen dat de kracht van de motor op de wielen over kunt brengen. Het element bestaat uit een koppelingspedaal om deze te bedienen, een vliegwiel, een koppelingsplaat en een aantal andere kleinere onderdelen. Samen zorgen zij ervoor dat u meerdere versnellingen kunt gebruiken om de wielen met de motor aan te drijven. Een belangrijk onderdeel voor de auto, zodat u kunt schakelen naar de juiste versnelling.

Let op: raakt de koppeling versleten en wacht u te lang met vervangen? Na verloop van tijd kunt u mogelijk niet meer schakelen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De koppeling is relatief makkelijk bereikbaar in de auto, waardoor de kosten voor het vervangen daarvan over het algemeen enigszins meevallen. Het gaat om zo’n 200 tot 400 euro, afhankelijk van wat er precies aan de hand is en de garage die u kiest. Dat maakt het de moeite waard om meerdere garages te vergelijken en daar op die manier een keuze uit te maken.

Koppeling vervangen: wat is de levensduur?

Benieuwd naar de levensduur van dit onderdeel en wanneer u de koppeling normaal gesproken moet vervangen? Het is gebruikelijk dat de koppeling na 150.000 tot 250.000 kilometer veel slijtage begint te vertonen. Hoe snel dat precies gaat hangt onder andere af van het gebruik van de auto. Rijdt u veel in de stad en in de file, waardoor u veel moet koppelen? De koppeling slijt dan relatief hard, waardoor het zelfs mogelijk is dat u die al na 80.000 kilometer, 100.000 kilometer of 120.000 kilometer moet vervangen.

U kunt de levensduur van de koppeling vervangen door het pedaal alleen te gebruiken als dat nodig is. Houdt uw voet niet op het koppelingspedaal als u de koppeling niet gebruikt en trap de koppeling niet in als u door bochten rijdt. Op die manier zal de koppeling minder snel slijten, waardoor u de kosten op de lange termijn omlaag kunt brengen.

Tip: goedkoop de koppeling vervangen? Combineer dit met een grote beurt of een andere reparatie voor de auto. De monteur hoeft er maar één keer mee aan de slag, waardoor u de kosten voor het arbeidsloon kunt uitspreiden over meerdere reparaties of uitgebreider onderhoud.

Hoe herken ik een versleten koppeling?

Benieuwd of u de koppeling moet vervangen? U herkent een versleten koppeling aan een paar belangrijke symptomen:

 • De auto start langzaam maar maakt veel toeren
  Zodra u de auto start trekt die langzaam op, terwijl u al veel toeren maakt. Het is een teken aan de wand dat de koppeling misschien versleten is.
 • Een ruisend geluid uit de motor als u stilstaat
  Een versleten koppeling zal een ruisend geluid maken als de auto stilstaat en de motor draait. Het geluid wordt erger wanneer u gebruik maakt van de koppeling.
 • Krassend geluid bij het schakelen`
  Hoort u een krassend geluid tijdens het schakelen? Dit kan komen door een kapotte koppeling, waardoor het belangrijk is om die te vervangen.
 • Moeite om de auto in z’n achteruit te krijgen
  Heeft u moeite om de auto in z’n achteruit te krijgen of in een andere bepaalde versnelling? Ook dit is geen goed signaal.
 • Zwaar of pulserend koppelingspedaal
  Zodra het koppelingspedaal zwaarder wordt om te bedienen, gaat pulseren en trillen of juist heel losjes aanvoelt is het verstandig om daar naar te laten kijken.

De verschillende symptomen maken duidelijk dat er mogelijk iets met het onderdeel aan de hand is. U kunt dan de koppeling vervangen of daar in ieder geval naar laten kijken, zodat u grotere problemen voor kunt zijn.

Goedkoop koppeling vervangen: wat kost dat?

Goedkoop de koppeling vervangen en benieuwd naar de kosten? Het zal doorgaans gaan om enkele honderden euro’s. De prijs om de koppeling te vervangen loopt op als u zowel de plaat als de kabel en andere onderdelen moet laten vervangen. Is ook het vliegwiel aan vervanging toe of moeten de keerringen opnieuw geplaatst worden? Het maakt de reparatie een stuk duurder, omdat er meer moet gebeuren en het arbeidsloon op die manier op zal lopen.

We maken het u graag eenvoudig om de koppeling op een vakkundige en toch goedkope manier te laten vervangen. U kunt online meerdere offertes aanvragen, zodat u de kans heeft om die op uw gemak met elkaar te vergelijken. U kunt op die manier tientallen tot honderden euro’s besparen, waardoor de kosten onder de streep niet te hoog hoeven op te lopen.

Vraag online de offertes aan en ontdek op die manier wat het kost om de koppeling te vervangen. De makkelijkste manier om de kosten in de gaten te houden en toch voor een vakkundige vervanging te zorgen. Het vervangen van de koppeling van uw auto hoeft op die manier niet duur te zijn.

Start met gratis en
vrijblijvend vergelijken