Homokineet vervangen

Een homokineet vervangen komt niet heel vaak voor. Dit komt omdat dit onderdeel vaak makkelijk 20 jaar mee gaat. Toch kan het bij uitzonderlijke gevallen voorkomen dat de homokineet of de homokineethoes vervangen moet worden. In zo’n geval raden wij je aan om de hele aandrijfas te vervangen. Omdat de homokineet een koppeling is in de aandrijfas zullen deze twee onderdelen evenredig slijten, wanneer uw homokineet dus versleten is zit de kans er dik in dat de aandrijfas ook aan vervanging toe is.

homokineet

Homokineet vervangen: de kosten

Het vervangen van de homokineet ligt ongeveer tussen de 160 en de 310 euro. De kosten variëren per auto door de uren om de reparatie uit te voeren en de kosten van de onderdelen. Daarnaast verschilt de prijs ook per garage en dit kan verschillende oorzaken hebben. Een garage kan het bijvoorbeeld even niet zo druk hebben, hierdoor kunt u profiteren van een lagere prijs via Garagevergelijken.nl!

Homokineethoes vervangen

Om de homokineet te beschermen zit er een hoes omheen. Deze hoes houdt het vuil buiten en het vet binnen. Wanneer deze hoes beschadigd raakt heeft dit flinke gevolgen voor de levensduur van de homokineet. Rijd hier dus niet mee door.

Start met gratis en
vrijblijvend vergelijken