Grote beurt auto

Laten we eerlijk zijn, de meeste van ons zullen de onderhoudsbeurten niet zo serieus nemen en onvermijdelijk uitstellen. Onderhoud aan je auto merk je namelijk niks van. Het lijkt weggegooid geld en verspilde moeite. Het is altijd vervelend wanneer er iets kapot is aan je auto – want dit kost geld- maar je krijgt er wel een goed rijdende auto voor terug. Waarom zou je geld uitgeven voor een grote beurt als je auto al goed rijdt?

Het probleem van deze aanpak is dat het uiteindelijk meer geld kost. Onderhoudsbeurten aan je auto zorgen er namelijk voor dat grote kosten aan de auto uitgesloten blijven!

Grote beurt auto

Wanneer grote beurt?

Hoe vaak je auto onderhoudsbeurten nodig heeft verschilt per type en merk auto. Doorgaans is het aan te raden om je auto minimaal een keer in de twee jaar een grote beurt te nemen of na 40.000 km. Wanneer het weer tijd is voor de jaarlijkse APK voeren veel autobezitters hierbij omstebeurt een kleine of grote beurt uit. Zo is het onderhoud aan de auto namelijk makkelijk geregeld.

Waarom APK en grote beurt combineren?

Bij de APK wordt de auto gekeurd op verschillende controlepunten. De controlepunten van een APK en een grote beurt komen grotendeels overeen. De automonteur is hierdoor ook minder tijd kwijt aan de grote beurt waardoor je ook kosten bespaart.

Grote beurt checklist

Wat houdt een grote beurt nu allemaal in? Je auto ziet er namelijk niet anders uit na een grote beurt. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te lezen van wat een grote beurt ongeveer inhoudt:

  • Motorolie: de motorolie wordt ververst waardoor de motor efficiënter en soepeler gaat lopen
  • Filters: de olie-, lucht-, brandstof- en pollenfilters worden allemaal vervangen, waardoor uw auto effectiever loopt
  • Bougies: uw bougies worden vervangen om uw brandstofverbruik te optimaliseren
  • Remmen: uw remmen worden geïnspecteerd, gereinigd en indien nodig afgesteld
  • Koelvloeistof: deze wordt gecontroleerd op niveau en bijgevuld
  • Bandenspanning: bij een lage bandenspanning verbruikt de auto meer benzine en rijdt hij minder fijn
  • Accutest: dit zorgt ervoor dat uw accu nog steeds correct wordt opgeladen en dat deze niet snel moet worden vervangen
  • Foutcodes: worden uitgelezen om zo mogelijk toekomstig autopech te voorkomen
  • Veiligheidsinspectie: een volledige veiligheidsinspectie wordt uitgevoerd, zodat u volledig op uw auto kunt vertrouwen
  • Overige controles: de auto zal op nog op meer dan 80 andere punten gecontroleerd worden!

Kosten grote beurt

De gemiddelde kosten van een grote beurt zijn ongeveer 200 tot 400. Dan moet je er wel van uit gaan dat er niks mis is met je auto. Wanneer je auto al wat ouder is of al veel kilometers heeft gereden is het verstandig om uit te gaan van een bedrag tussen de 700 en 1000 euro. Dit is niet niks maar je voorkomt hiermee grote kosten en bent weer op weg in een veilige en betrouwbare auto. Vergelijk de prijzen nu vrijblijvend online van de kosten van een grote beurt aan jou auto via Garagevergelijken.nl