Distributieriem vervangen kosten

De distributieriem vervangen en de kosten in de hand houden? Een nieuwe riem is niet goedkoop, maar er zit veel verschil tussen de diverse garages. Het is belangrijk dat de reparatie goed verloopt, omdat de riem zorgt voor de aandrijving van de krukas en de nokkenas(sen). Die bedienen de kleppen van de motor, waarmee het een onderdeel is waar de auto absoluut niet zonder kan.

U kunt de distributieriem vervangen prijs vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. De autobedrijven kunnen u bovendien aangeven of het belangrijk is om de riem al te vervangen. Autofabrikanten adviseren dat iedere 60.000 tot 120.000 kilometer te doen, of iedere 3 tot 5 jaar als u niet zoveel kilometers maakt.

Prijs voor een nieuwe riem

De kosten voor de vervanging bestaan uit een aantal onderdelen:

  • De prijs voor de distributieriem
  • Het arbeidsloon om de riem te bereiken en te vervangen

De vervanging van een distributieriem zal zo’n 500 tot 750 kosten, afhankelijk van de garage die je kiest. Het is daarom de moeite waard om de prijzen voor een vervanging te vergelijken. U vindt op die manier de garage die u daarmee goed van dienst kan zijn, zonder dat de kosten te hoog oplopen.

Let op: de precieze kosten voor het vervangen van de distributieriem hangen af van het type auto dat u heeft. Sommige motoren zijn makkelijker bereikbaar dan anderen. Met name in moderne motoren wordt de riem netjes weggewerkt, maar het kost daardoor ook meer tijd om die te bereiken en te vervangen.

Golf, Renault en meer

Het is verstandig om de garage aan te geven of u rijdt in een Golf, een Renault, Polo, Audi, Mazda 232, Ford Focus of bijvoorbeeld een Fiat Ducato. Op die manier kan de garage vaststellen of de riem makkelijk te bereiken is. Veel garages hebben ervaring met de verschillende merken en modellen, zodat ze goed kunnen aangeven wat de prijs is van het vervangen van de distributieriem.

Tip: wilt u de distributieriem laten vervangen? Soms is het verstandig om ook andere delen zoals de waterpomp meteen te laten vervangen. De motor hoeft dan maar één keer open, zodat u op de lage termijn eenvoudig kosten kunt besparen.

Nieuwe distributieriem: de kosten

Een distributieriem vervangen is een dure reparatie. De prijs zal zo’n 500 tot 750 bedragen, maar kan daardoor ook behoorlijk uiteenlopen.

Benieuwd wanneer het verstandig is om de riem te laten vervangen? De autofabrikant zal in het informatieboekje aangeven dat het belangrijk is om dit iedere 60.000 tot 120.000 kilometer te laten doen. En rijd je niet zoveel met de auto? Ga dan uit van 3 tot 5 jaar, zodat het rubber en kunststof niet te veel kunnen uitdrogen.

Een garage kan u helpen vast te stellen of het al belangrijk is om de distributieriem te laten vervangen. Wacht daar dan niet te lang mee, om grote problemen in de motor van de auto te voorkomen.