Bobine vervangen

Wanneer je auto last heeft van mysterieuze motorproblemen kan het zo maar zijn dat dit komt doordat de bobine van je auto versleten is. Een kapotte bobine is voor automonteurs moeilijk te diagnosticeren. Dit kan er voor zorgen dat de reparatiekosten van je auto flink zullen oplopen!

Bij www.garagevergelijken.nl leren wij jou om de symptomen van een kapotte bobine te herkennen zodat deze snel en goedkoop vervangen kan worden door een plaatselijke garage

Wat is de functie van een bobine?

De bobine heeft als doel om de lage constante stroomspanning van de accu om te zetten in hoge voltage stroom-vonken. Deze vonken dienen vervolgens om de benzine in de cylinders van de auto te ontsteken. Wanneer de koperdraden in de bobine versleten zijn door alle hoge stroomspanning die het door de jaren heen te verduren heeft gekregen kan deze verslijten. De auto is dan ontregeld en gaat zich gek gedragen tijdens het rijden.

Versleten bobine: de symptomen

  • Schokken van de motor, motor die soms azelt of ruw stationair loopt
  • Knallen uit de uitlaat door een verkeerd getimde ontsteking van de benzine
  • Start problemen
  • De auto verbruikt meer brandstof dan normaal
  • Afslaan van de auto, bijvoorbeeld voor een stoplicht

Bobine controlleren

Om te controleren of de bobine nog goed werkt kan deze gemeten worden door een elektronisch meetinstrument die de elektronische weerstand van de bobine meet.

De levensduur van een bobine

De meeste bobine’s zijn gemaakt om meer dan 150.000 km mee te gaan. Toch kan het zo zijn dat de bobine soms eerder verslijt. Dat kan komen doordat de auto langere tijd heeft stilgestaan.

Kosten bobine vervangen

De kosten van het vervangen van een bobine variëren tussen de 35 en 80 euro. Via www.garagevergelijken.nl vindt je altijd de juiste garage!

Start met gratis en
vrijblijvend vergelijken

Auto Verkopen