Airco bijvullen

Wanneer je het idee hebt dat je airco niet langer goed zijn werkt doet is het waarschijnlijk tijd om de airco bij te laten vullen. Mocht de airco het helemaal niet meer doen, dan zou het kunnen dat er meer aan de hand is. Op deze pagina vindt je alle informatie over het bijvullen van de airco en de kosten daarvan.

Waarom airco bijvullen?

Alle airconditioners verliezen langzaam hun koudemiddel. Dit heeft als gevolg dat de airco steeds minder goed koelt. Gemiddeld genomen verliest een aircosysteem zo’n 10% koudemiddel per jaar. Daarom raden onze garages aan om minimaal eens per twee jaar de airco bij te vullen en daarnaast ook de rest van uw airconditioning te controleren.
Het controleren van de airco is niet altijd inbegrepen bij een kleine of een grote beur. Controleer dus goed of dit erbij zit.

Airco bijvullen: de voordelen

  • De airco blijft goed functioneren
  • Goed onderhoud aan uw airco bespaard geld op de lange termijn
  • Voorkomt bacteriën waar je mogelijk ziek van kunt worden
  • Beslagen autoruit wordt sneller schoon
  • Koudere lucht uit het aircosysteem

Airco onderhoud via garagevergelijken.nl

Problemen aan uw airco kun je beter voorkomen dan genezen. Wanneer je te lang wacht met het controleren van de airconditioning kan de airco kapot gaan. Onze aangesloten garages kunnen dit natuurlijk voor je oplossen maar dit kan een flink kostenplaatje hebben. Daarom raden wij aan om de airco op zijn tijd te laten controleren en onderhouden.

Airco gebruiken in de auto: tips

  • Gebruik de airco ook in de winter! De airco werkt zeer goed om condens van de ruit te halen, daarnaast is het slecht voor de airco om deze een lange tijd niet te gebruiken.
  • Gebruik de verwarming en airco tegelijk. Dit zorgt voor een warme auto met een goede luchtvochtigheid, de auto zal zelf de temperatuur regelen.
  • Gebruik niet de laagste stand van de airco, op deze manier bespaard u brandstof!

Airco bijvullen: de kosten

De kosten van het bijvullen van de airconditioning van uw auto kunnen nogal variëren. Meestal variëren de prijzen tussen de 80 en 130 euro. Via Garagevergelijken.nl heb je altijd een scherpe prijs!